MEGKEZDI A HOSSZÚTÁVÚ SEGÍTSÉGNYÚJTÁST A KATOLIKUS KARITÁSZ A FÖLDRENGÉS ÁLDOZATAIÉRT

A mentési munkálatok után hosszútávú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász, mellyel a törökországi földrengés áldozatait fogja támogatni.

A Törökországi földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg, a szervezet összeállította és kedden útnak indítja, az első 10 raklap mennyiségű humanitárius segélyét, a mintegy 9 millió forint értékű szállítmányt.

A 4 tonnás humanitárius küldemény több mint kétezer doboz higiéniai egységcsomagot, 420 darab hálózsákot és 3 dararab nagyméretű, 12 négyzetméteres sátrat tartalmaz, amely az otthontalanná vált áldozatok ideiglenes elhelyezéséhez járul hozzá.

Écsy Gábor a Katolikus Karitász országos igazgatója a humanitárius segélyszállítmány kapcsán elmondta: „az első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája került a fókuszba, ahogy a karitász mentőmissziója is közel egy hétig a helyszínen dolgozott, de ezzel párhuzamosan elkezdődött és várhatóan a hónapok hosszú távú feladata lesz az otthontalanná váló és mindenüket elvesztő áldozatok segítése”.

A szervezet első nagyobb szállítmánya Törökország Budapesti Nagykövetségének segítségével repülővel jut majd ki a földrengés által érintett területre.

A segélyszervezet a helyi szervezetek kérései és igényfelmérései alapján további humanitárius támogatásokat tervez. A legfrissebb jelzések alapján generátorokra, sátrakra és konténerekre van most a legnagyobb igény. Az áldozatok mindennapi ellátása nagy összefogást igényel.

Aki csatlakozni szeretne a földrengés áldozatait segítő összefogáshoz, a 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet, vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

Forrás: https://karitasz.hu/hirek/megkezdi-hosszutavu-segitsegnyujtast-katolikus-karitasz-foldrenges-aldozataiert

AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉG VAN!

1356 – HÍVJON, HOGY SEGÍTHESSÜNK!